Herwig Van Dijck,
Voorzitter van de Raad
van Bestuur

Boodschap van de voorzitter

2019 was een succesvol, goed gevuld jaar dat we kunnen afsluiten met een mooie balans

De financiële markten hebben de beste prestaties van de afgelopen tien jaar neergezet. Hoewel we geconfronteerd werden met grote gebeurtenissen, zoals brexit of de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, eindigde 2019 uitzonderlijk goed. Ons pensioenfonds surft mee op deze dynamische trend, met een uitstekend financieel resultaat. Tegelijkertijd zetten we onze inspanningen voort op het gebied van ecologische en ethische verantwoordelijkheid.

Onze commerciële en operationele resultaten laten een mooie groei zien. Dit succes wordt enerzijds bepaald door de consistentie in onze strategie en het doorzettingsvermogen en het dynamisme van onze teams en anderzijds door de loyaliteit van onze leden. Ons partnerschapsbeleid heeft ook ons aanbod versterkt en stelt ons in staat om aan alle behoeften van onze leden te voldoen.

2019 was dus een geslaagd jaar, gevolgd door een wereldwijde gezondheidscrisis tijdens de eerste weken van 2020. Vanaf de eerste waarschuwingstekenen hebben we deze ongekende situatie zeer ernstig genomen.

Onze topprioriteit was de veiligheid van onze medewerkers en van onze leden. We waren al goed op weg met de implementatie van moderne technologieën en slaagden erin om zeer snel een efficiënte manier van werken op afstand in te voeren. Onze activiteit wordt op alle fronten voortgezet dankzij aangepaste communicatiemiddelen en dankzij de creativiteit en de bereidheid van onze medewerkers, die hun uiterste best doen om u optimaal van dienst te blijven.

Als zorgverleners raakt deze nieuwe vijand ons hard in de essentie van ons beroep. Voor andere beroepen betekent het een vertraging of een stopzetting van de activiteit. In verschillende mate beïnvloedt het ons dagelijks leven en zal het ongetwijfeld nog enige tijd de strategie en de aanpak van Amonis beïnvloeden.

En toch heeft Covid-19 ons veel geleerd. Het heeft ons gedwongen om nieuwe resources te vinden, om ons te reorganiseren, om onze werkmethoden te herzien. Onze organisatie is hierdoor sterker geworden en we zullen deze nieuwe mogelijkheden blijven onderzoeken om u steeds beter van dienst te kunnen zijn.

Version FR