Dirk Bernard,
Voorzitter van de Raad
van Bestuur

Boodschap van de voorzitter

Met trots deel ik met u onze verwezenlijkingen voor het jaar 2023.

In een complexe geopolitieke en economische context, gekenmerkt door grote internationale spanningen, zoals het conflict in Oekraïne, hebben wij dankzij de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Amonis, het jaar afgesloten met positieve resultaten. Eens te meer zijn de belangen van onze leden prioritair: wij stellen de Algemene Vergadering voor hen een uitzonderlijk globaal rendement toe te kennen om de koopkracht van hun spaargeld te vrijwaren.

Sinds 2001, lang voordat de term ESG (Environment, Social & Governance) opkwam, maakt Amonis van verantwoord beleggen een prioriteit. Vandaag zijn wij er meer dan ooit van overtuigd dat dit een onvermijdelijke uitdaging is voor de maatschappij in het belang van iedereen. Het ESG-beleid maakt integraal deel uit van onze beleggingsstrategie. Wij zijn vastbesloten deze weg verder te bewandelen en werken voortdurend aan de verbetering van ons beheer om zo te beantwoorden aan de hoogste normen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

Dit bleef niet zonder invloed op de beurzen. Het laatste kwartaal kenden de beurzen een mooi herstel, hoofdzakelijk gedreven door de sterke verwachtingen van de algemene introductie van AI op de economische groei. Welke bedrijven het meeste economisch voordeel zal boeken door de introductie van AI, zal de komende jaren duidelijk worden.

WE KUNNEN ONZE LEDEN VOOR DE DERDE MAAL OP RIJ EEN NETTO RENDEMENT VAN 4,5% AANBIEDEN.

Binnen dit onzekere economisch kader kon de beleggingsportefeuille van Amonis een globaal rendement van 6% realiseren. Hierdoor kunnen we onze leden met een SVAPZ voor de derde maal op rij een netto rendement van 4,5% aanbieden. Simultaan versterken we onze reserves, een bewuste optie van de raad van bestuur in deze tijden van belangrijke politieke en economische spanning.

Version FR